Обледенілі тролейбусні дроти та повалені дерева: наслідки негоди у Полтаві

25 грудня 2020 0
У Полтаві через ожеледицю з дощем постраждали не лише дороги. Так, деякі мікрорайони лишилися без світла, зранку замерзли тролейбусні дроти, крім того, вітром звалило кілька дерев.

Ранок 25 грудня. У Полтаві – ожеледиця з дощем. Через це пересуватися вулицями доволі складно.
В місті працює техніка, однак деякі, навіть центральні вулиці, такі, як Стрітенська, Небесної Сотні, не розчищені й не посипані.
Скаржаться на наслідки негоди як пішоходи, так і водії.

"Тротуари ж ніде не посипані. Ніде нічого", – сказала жінка.

"Дуже важко. Тролейбуси не ходять, бо заледеніли дроти. Я думаю, що краще не буде", – сказала жінка.

"Я чекаю транспорт на Розсошенці, я навіть не знаю, скільки доведеться чекати й їхати. До зупинки, в принципі, можна дійти, але в деяких місцях дуже слизько", – сказала дівчина.

"Якщо автомобіль технічно справний, має зимову гуму, то у водія, який має певний досвід керування, негода не викликає проблем", – сказав чоловік.

"Це жах, я насилу дійшла. Від Білої Альтанки, там просто суцільний лід, тож доводиться виходити на дорогу", – сказала жінка.

"Вогонь! Краще просто не придумати", – сказав чоловік.
У відділі оперативного реагування "1580" кажуть, що ситуація складна не скільки з дорогами, скільки зі знеструмленням. Це спричиняє проблеми, зокрема, з громадським транспортом.

"Автобусні маршрути ходять у повному обсязі. Але проблема в тому, що не ходять тролейбуси, тому що ожеледь на лініях електропередач. Крім того, багато мікрорайонів залишилися без світла: Юрівка, Івонченці, район автоагрегатного заводу, район психлікарні", – розповів начальник відділу оперативного реагування Полтавської міської ради Сергій Зубань.

"Залучали рятувальників у Новосанжарському районі, два випадки були у Полтаві, один – в Гадяцькому районі. Рятувальники проводили розпилювання дерев, які впали на проїжджу частину і загороджували проїзд. Для того, щоб не було заторів, надзвичайники розпиляли ці дерева, аби проїзд був вільним", – розказав речник надзвичайників Віталій Шкаревський.

Через негоду у Полтаві звалило кілька дерев: на вулиці Пушкіна, на Київському шосе. Одне таке дерево впало на два автомобілі.

Дарина Литвак, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення