Цьогоріч традиційний салат олів'є обійдеться значно дорожче, ніж торік

10 грудня 2021 0
Традиційний салат олів'є обійдеться дорожче ніж торік. Аби приготувати два кілограми страви треба витратити близько 220 гривень. Коливання ціни залежить від якості інгредієнтів, які ви використовуєте під час приготування.




Салат олів'є здорожчав у порівнянні з минулим роком. Коливання ціни залежить від якості інгредієнтів, які ви використаєте під час приготування. Подорожчання спіткало всі основні продукти, що входять до складу салату. Тож аби приготувати два кілограми традиційної новорічної страви треба витратити майже 220 гривень.

"На мою думку олів'є це вже делікатесна страва. Ну інколи, це вже як дуже захочеться, то готую обмежені порції", – розповіла полтавка Тетяна Подолян.

"Не тільки на Новий Рік готуємо, дитина любить, інколи й так готуємо. Уже на цей час, якщо пенсіонери живуть ще й самі, тобто діти не допомагають, то це вже недоступно для них", –
сказала полтавка Вікторія Ткаченко.

"Ціни такі, що люди наші не можуть собі дозволити те, що вони хочуть. На овочі, на все виросли ціни, зарплати так не виросли", – сказав полтавець Віталій Герич.

"Як я пенсіонерка, то я кожен день його не готую, а на свята, бо діти прийдуть, то готую. Там немає нічого складного, крім ковбаси",
– розповіла полтавка Олександра.

А дехто з полтавців, аби економити час не готує вдома, а купує вже готові страви. Аби придбати пів кілограма салату олів'є в цьому магазині треба викласти близько 70 гривень.

"Я взагалі останнім часом не практикую готування вдома. У мене така робота, що я не готую, а купляю. Ви знаєте, я неодноразово оцінювала, наскільки це вигідно, то це вигідніше, ніж готувати вдома", – сказала полтавка Лілія Сириця.

До складу традиційного салату олів'є входить консервований горошок, ковбаса, або куряче філе, морква, яйця, картопля та майонез. Але рецептів цієї страви існує безліч.

"Дуже смачний рецепт з солоною фореллю та авокадо, ще мені дуже подобається, коли додають кисленьке яблучко. Ми прикрасили наш салат розмарином і гранатом, щоб вийшла святкова, гарна подача на стіл", – розповіла фуд-блогер Марина Пушкарьова,

Загалом в усьому світі ціни на продовольчі товари зросли на 32 відсотки.

"Відповідно при перероблюванні продуктів виробництва олів'є чи, у процесі виробництва використовується ті ж корми. Відповідно здорожчання кормової бази призводить до здорожчання м'яса та яєць", – повідомив доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Олександр Калініченко.

Наразі ціни на продукти лишають стабільними, однак за тиждень до Нового Року продукти можуть вирости.