Політехніка визнана найкращим університетом Полтави за науковою діяльністю

05 травня 2021 0
Освіта.ua презентувала рейтинг університетів за показниками бази даних SciVerse Scopus. Серед закладів вищої освіти Полтави лідирує Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Оприлюднено щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus від Освіта.ua. Результати рейтингу базуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

Згідно з результатами рейтингу 2021 року найвищий індекс Гірша серед закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка, який очолив рейтинг цього року. Загалом, до рейтингу увійшли 190 українських ЗВО.

Лідером рейтингу серед полтавських університетів стала політехніка. У Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» 76 місце. Полтавський державний медичний університет (Українська медична стоматологічна академія) посіла 82-ге. На 136 місці – Полтавська державна аграрна академія, Полтавський університет економіки і торгівлі – 137-ме місце, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка – 154 місце.

«Дякую колективу Полтавської політехніки за ефективну роботу – це спільне досягнення кожного з нас! Внесок потужних наукових шкіл, управлінської команди університету, кожного науковця, викладача, співробітника і студента, повага і прагнення високих досягнень робить наш університет беззаперечним лідером вищої освіти і підвищує престиж навчання в Україні. Завдяки вам університет серед найкращих!» – привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Вагомі наукові здобутки та відкритість університету до інновацій високо оцінені міжнародною спільнотою експертів. У квітні Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов у ТОП-10 найкращих українських університетів у рейтингу THE Impact Rankings-2021 – один з найвпливовіших рейтингів у світі, вкотре підтвердивши своє лідерство серед університетів Полтавщини.

До 15 травня у політехніці триває XV Всеукраїнський фестиваль науки та 73-я наукова конференція професорів, викладачів, наукових працівників, аспірантів та студентів університету.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»