Попри карантин, у полтавських кафе їдять на літніх майданчиках

04 травня 2021 0
Вже близько тижня у Полтаві працюють літні майданчики, хоча це є заборонено у червоній карантинній зоні. Самі ж відвідувачі вже раді відпочити у закладі. Однак офіційно без обмежень працювати ресторани, кафе та бари зможуть після послаблення карантину.


Літнім майданчикам ресторанів, кафе та барів в червоній карантинній зоні працювати не можна. Однак такі конструкції подекуди виставили.

А деякі заклади Полтави відкрили свої літні майданчики вже тиждень тому.

Їсти на виносних столиках зможуть після послаблення обмежень.

"На території, де встановлений червоний рівень забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо", – розповів заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Однак не всі дотримуються вимог.

"Ми вчора поставили, але люди просто беруть з собою і все. Ми виставили більше для реклами, привернення уваги, що ми все на виніс видаємо. З того боку у нас є антисептики, серветки. У нас є маски, якщо люди заходять і в них немає своїх, ми видаємо", – сказала адміністратор закладу Анастасія Момот.

– Давно відкрили? – запитали ми.
– Тиждень, – відповіла працівниця закладу.
– Тиждень працюєте? – запитали ми.
– Ну може трошки менше, – сказала працівниця закладу.

"На виніс, доставлення і також на літньому майданчику гості забирають свої замовлення, деякі гості залишаються", – розповіла керівниця закладом Евеліна Хіміч.
А у цьому закладі говорять, що працюють на виніс, однак відвідувачі відпочивають на самому майданчику.

"Ми працюємо тільки на виніс. Нашим гостям видаємо все в одноразовий посуд. Гості замовляють, забирають своє замовлення, їдять самі та викидають посуд. Тут робиться замовлення – QR-код, безконтактне меню, антисептик і так далі", – зазначив адміністратор закладу Олег Бездітько.

– Вирішили відпочити, замовили каву, поговорити. Погодка не дуже гарна, але скучили за відпочинком, – сказала відвідувачка.
– Вам виносять чи самі забираєте? – запитали ми.
– Виносять, – відповіла відвідувачка.

"Літні майданчики, тут не може бути коронавірусу, тут всі норми дотримані. І дистанція є, чому ні?", – зазначила відвідувачка Дарія Євдакова.

За добу в Україні зафіксували ​​2 472 нових випадки зараження на коронавірус. Від ускладнень померли 166 людей.