У Полтаві завершили розслідування щодо міжрегіонального збуту наркотиків

23 травня 2023 0
На Полтавщині завершили досудове розслідування щодо учасників міжрегіональної групи, яка збувала наркотики.

У Полтаві завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно п'яти учасників міжрегіонального наркоугруповання. Про це 23 травня повідомили у Головному управлінні Національної поліції Полтавської області.

Протиправну діяльність групи організував 27-річний полтавець, який залучив до її складу двох місцевих жителів та мешканців сусідніх областей: Дніпропетровської та Сумської. Фігуранти займалися постачанням та збутом в особливо великих розмірах наркотичних речовин в різні регіони України.

Під час обшуків за місцями проживання та в гаражах фігурантів вилучили психотропні речовини Альфа-PVP, амфетамін, метамфетамін, канабіс загальною вагою понад 10 кілограмів.

Фігурантам інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 306 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Усім учасникам наркоугруповання обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави та накладено арешт на їх майно.

Нагадаємо, У Дніпрі Державне бюро розслідувань затримало злочинну групу, яка продавала наркотики у Полтавській та Дніпропетровській областях.