Українців закликають здавати донорську кров

24 лютого 2022 0
У містах України організовують збір донорської крові та її компонентів.

У зв'язку із введенням по всій території України воєнного стану, українців закликають приходити до Центрів крові (міських, обласних) та відділень трансфузіології лікарень і здавати кров та її компоненти. Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції України.

На реєстратурах медичних установ уточнюйте – в яких саме компонентах крові наразі є найбільша необхідність, якої групи крові та резус-фактора не вистачає, вас повинні зорієнтувати.

При собі необхідно мати паспорт або водійське посвідчення (прописка не має значення), а також мати при собі ідентифікаційний код. Якщо у Вас ID-картка, то при собі обов’язково необхідно мати документ із пропискою.

У Полтаві кров можна здати за адресою: вулиця Шевченка 23 з 8:00, контактний телефон 095 452 1357.

Зауважимо, що на станції переливання крові у Полтаві, повідомили про наявний запас крові й порадили приходити з 25 лютого. 

За інформацією очільника Кременчука Віталія Малецького, на Кременчуцькій станції переливання крові також наявний необхідний запас препаратів крові для надання ургентної допомоги в найближчий термін. Кременчуцька станція переливання крові проводить заготівлю стратегічного запасу донорської крові.

Кременчуківців у віці від 18 до 60 років запрошують стати донорами. Забір крові проводять щоденно за адресою: місто Кременчук вулиця Івана Мазепи б.8, щоденно з 8:00 до 14:00.

Про обмеження для здачі крові можна дізнатися за посиланням.

фото: myvin.com.ua