339 доба війни в Україні: головне станом на 28 січня

28 січня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровської та Донецької областей й загальні втрати ворога протягом доби.

Російські окупанти вдень 27 січня обстріляли два райони Дніпропетровської області – Синельниківський та Нікопольський. Стріляли з важкої артилерії та випустили по області близько десяти снарядів. Про це повідомляє Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

27 січня на Донеччині від ворожого обстрілу зазнала руйнувань пожежно-рятувальна частина ДСНС. Четверо рятувальників поранені. Про це повідомив керівник обласного відомства Олексій Мігрін.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника та удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів.  Окрім того, наші воїни знищили літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА типу "Суперкам".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління, дві позиції ППО противника та п'ять районів зосередження його живої сили.

Понад 1376 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 28 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 459, поранених - 917.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 січня: