У Полтаві помер викладач полтавського аграрного університету

17 січня 2022 0
Олена Кулага
Не стало професора полтавського університету Миколи Миколайовича Опари.

На 82 році життя після нетривалої хвороби помер Микола Миколайович Опара професор кафедри землеробства і агрохімії імені Віктора Сазанова, заслужений працівник сільського господарства України, ветеран праці, повідомила пресслужба закладу.

Народився Микола Миколайович 23 лютого 1940 року в селі Мошни Черкаської області. Після закінчення Золотоніського сільськогосподарського технікуму, працював агрономом у Градизькому районі. 

З 1963 року навчався на агрономічному факультеті Полтавського сільськогосподарського інституту (нині Полтавський державний аграрний університет), який закінчив з відзнакою.

У 1975 році Микола Миколайович Опара захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук. У 1988-1992 роках працював у рідному інституті на посаді проректора факультету підвищення кваліфікації. Тут отримав вчене звання доцента. 

З 2000 року вчений працював на кафедрі землеробства та агрохімії Полтавської державної аграрної академії (нині Полтавський державний аграрний університет), обіймати посаду проректора з науково-педагогічної та наукової роботи. Автор понад 650 наукових матеріалів з різних питань агропромислового комплексу.

фото: ПДАУ