Відсьогодні невакцинованих працівників не допускатимуть до роботи

08 листопада 2021 0
Відсьогодні до роботи не будуть допускати невакцинованих освітян, працівників обласних та місцевих органів влади. На Полтавщині через нові обмеження, на робочі місця не потрапили понад дві тисячі людей.






З 8 листопада невакцинованих від COVID-19 працівників не допускатимуть до роботи. Стосується це викладачів та персоналу навчальних закладів, а також працівників місцевих та обласних органів влади.

У Полтавській обласній адміністрації вакциновано 96 відсотків всіх працівників. А ось близько 19 представників влади сьогодні до роботи не допустили.

"Це не означає, що саме стільки людей будуть відсторонені від роботи. Оскільки серед них є ті, хто має протипоказання до вакцинації й ті, хто зараз перебуває на лікарняному. У районних державних адміністраціях від роботи будуть відсторонені 2-3 людини", – повідомив речник Полтавської ОДА Максим Ковальов.

Обов’язково вакциновані мають бути й працівники міської ради.

"У міській раді нікого не відсторонювали від роботи, бо я впевнений, що всі вакциновані. Жодного конфлікту не виникало, працівники вакцинувалися ще влітку або на початку осені. У мене є довідка про одужання й про наявність антитіл, я ще три місяці можу не вакцинуватися", – повідомив міський голова Полтави Олександр Мамай.

На Полтавщині вже відсторонили від роботи майже дві тисячі невакцинованих працівників освіти. У школах невакциновані 828 викладачів, у садочках щеплення не зробили 400 працівників, а також 570 працівників вищої та передвищої освіти.

Працівникам заробітна плата не зберігатиметься, трудовий стаж не йтиме. Однак, невакциновані можуть зробити щеплення й повернутися на роботу.

"Жодним законом чи то нормативним актом не передбачено відсторонення осіб від виконання своїх трудових обов’язків, які не пройшли вакцинацію. Роботодавець має повідомити своїх працівників про зміну умов праці за два місяці. Це має бути письмово з відповідним наказом", – наголосив адвокат Дмитро Касьяненко.

Працювати можуть працівники, які мають сертифікат про щеплення від коронавірусу або ж довідку про одужання, яку впродовж цього тижня можна буде отримати в додатку "Дія".