Жителі Яківців можуть лишитися без громадського транспорту

14 січня 2022 0
Жителі Яківців скаржаться, що єдиний пільговий автобус у їхньому районі хочуть прибрати. Цей автобус їздить за графіком мінімум раз на півтори години. Однак незабаром у цій місцевості він їздити не буде.






У Полтаві змінюють транспортну мережу. Через це жителі Яківців можуть лишитися без транспорту. Місцеві скаржаться, що єдиний пільговий автобус у їхньому районі хочуть прибрати.

"Як це його прибрати? Безплатний автобус для пенсіонерів зараз потрібен. Прибирати його не можна", – розповіла місцева жителька Неля Михайлівна.

"Не можна його прибирати, школярі їздять, ми, пенсіонери, їздимо. А кому ми потрібні? Ми нікому не потрібні. Треба боротися за нього", – додала місцева жителька Тамара Володимирівна.

"Потрібен маршрут, обов’язково. Хто це таке придумав, що він не потрібний?" – зазначив місцевий житель Володимир Олександрович.

"Це образять просто пенсіонерів. Зараз вони хоч раз їздять у місто", – сказала місцева жителька Наталія Герасименко.

А самі водій та кондуктор про зміну їхнього маршруту не знали.

"Я не маю уявлення. Це від вас вперше чую.

Якщо ви кажете, що змінюють чи прибирають, все одно людей не залишать без транспорту. Щось тоді буде інше", – зауважила кондуктор Світлана.

Маршрут до Яківців ще будуть розглядати.

Місцеві жителі написали петицію до міської ради для того, щоб залишити цей маршрут. Якщо вона набере достатню кількість голосів, то це питання розглянуть на міськвиконкомі.

Рішення змінити маршрути у місті ухвалили на засіданні міськвиконкому 6 грудня.

"Проблема з заторами стоїть дуже гостра. Тому прийняли рішення змінити маршрутну мережу для того, щоб зменшити кількість наявного транспорту. На кілометр дороги транспорту буде менше. Коштом того, що маршрут довший, на певні проміжки маршруту буде менше транспорту", – прокоментував начальник транспортного відділу Полтавської міської ради Віталій Животенко.

"На жаль, скоріше за все Полтава цього не зробить, бо є конфлікт з маршрутниками. У наших містах як правило дві маршрутні мережі, комунальна та приватна. Це економічно неефективно. Я думаю, що так і продовжиться. І зміни скоріше за все будуть косметичними. Або навіть буде погіршення, зменшення випусків", – розказав експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов.

Транспортну мережу почнуть змінювати після того, як запровадять електронні квитки у всьому громадському транспорті. За запропонованою мережею кількість автобусних маршрутів зменшиться на 25. А сумарна довжина маршрутів була 1 385 кілометрів, а стане 830. У міській раді обіцяють, що це відбудеться приблизно у вересні цього року.