На Подолі під вікнами людей облаштовують стоянку для працівників суду

19 липня 2021 0
У Полтаві під житловим будинком на вулиці Панянка хочуть облаштувати стоянку для працівників суду. Однак місцеві жителі проти цього, адже машини, які стоять біля будівлі, їм заважають. Люди самостійно зупиняли роботи бульдозерів та звернулися до поліції.


Під будинком на вулиці Панянка почали облаштовувати стоянку для працівників суду. Машини, які тут зупиняються, заважають місцевим жителям. Люди обурені такому сусідству, тому роботи зупинили силоміць.

"Вони загнали великі машини, проїхалися нашими клумбами та квітами. Нам довелося ставити великі шини, тому що нам набридла стоянка під нашими вікнами", – зазначила місцева жителька Надія Оврамко.

"Проїжджає великий ескалатор по доріжці. Ламає асфальт, зрушив з місця тумбу з квітами", – сказав місцевий житель Юрій Коноков.

"Він нас запевнив, що нам просто покладуть новий асфальт на пішохідній доріжці. Хочете класти новий асфальт? Будь ласка, але зелені насадження повинні залишитися цілими. Вони сказали, так, звичайно. І наступного дня заїжджає машина під наші вікна і знову починає рити", – розповіла місцева жителька Ірина Конокова.

Місцеві жителі викликали поліцію, аби вплинути на ситуацію. І хвилються, що облаштування парковки під вікнами може продовжитися.

"По даному виклику інформація підтвердилася. Від заявниці було відібрано пояснення та передано до відділу поліції за територіальністю", – сказала речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

У самому суді ситуацію не прокоментували. Біля будинку стоять робочі машини, будівельний матеріал та бетонні плити.

Цю ділянку пішохідної частини ремонтують комунальники, говорять в інспекції з контролю за благоустроєм.

"Проводиться капітальний ремонт проїжджої частини, а також тротуару. Де не було тротуару, він буде зроблений. Також робиться водовідведення, щоб не стояла вода", – прокоментував заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Облаштовувати стоянку на цьому місці можливо тільки за згоди співвласників будинку.