У Полтаві чоловік регулярно краде плитку біля магазину

02 липня 2021 0
Біля одного з магазинів міста невідомий регулярно вночі знімає плитку. Чоловіка зафіксували камери спостереження. А підприємці написали заяву у поліцію.




На вулиці Європейській біля магазину чоловік знімав тротуарну плитку. Його зафіксували камери спостереження. На кадрах видно як невідомий приходить з сумкою та інструментами, знімає покриття, кладе у сумку, та йде геть. А потім через деякий час повертається.

Цей чоловік з відео, робить таке не вперше, розповів власник магазину.

"Приходить протягом дня, обирає, яку плитку сьогодні буде забирати. Плюс посередині ми вже докладали плитку до цього. Це частина. Ми не встигаємо відремонтовувати. Заклали один шматок, другий тепер закладати", – розповів власник магазину Вадим Рідний.

Працівники магазину простежили звідки приходить чоловік. Біля будинку лежить схожа плитка. Двері кореспондентам ніхто не відчинив.

Щодо крадіжки покриття, підприємець звернувся до поліції.

"Протягом доби буде надана кваліфікація події. Слідчий ухвалить рішення чи реєструвати вказану подію в ЄРДР, чи це є адміністративне правопорушення. Буде ухвалене рішення у поставлені законом строки", – прокоментував заступник командира роти Іван Романько.

Попри це власнику магазину потрібно негайно знову закласти місце плиткою, інакше він ризикує отримати штраф від інспекції з контролю за благоустроєм.

"Якщо інспектор виявив пошкоджену плитку, він звертається до підприємця, якому надається припис та термін на її відновлення. Термін від 10 днів до місяця. Якщо підприємець не відновлює цю покрівлю, то на нього можуть бути накладені санкції: складається протокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення", – прокоментував заступник начальника інспекції по контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Однак і відновлення покриття недешеве.

"Альтернативна плитка тій, що зникла є. Коштує вона 240 гривень за квадратний метр сірого кольору і 276 гривень різнокольорова і плюс укладення", – розказав власник магазину будівельних матеріалів Володимир Ковінько.

"З приводу цієї ситуації звичайно потрібно звертатися до поліції. Якщо ця плитка належить цим підприємцям, тобто у них є документи на земельну ділянку, на цю плитку, то тут є склад злочину. Скоріше за все, це крадіжка, тобто заволодіння чужим майном. Але будь-які висновки може робити тільки поліція, а потім суд", – сказав юрист Тарас Захаров.

Якщо ж поліціянти побачать у діях чоловіка злочин, то йому може загрожувати штраф від тисячі гривень.