Розслідування справи вбивства на Сінній продовжили до 29 квітня: родина померлого вважає, що справу затягують

08 лютого 2021 0
Восени на зупинці "Сінна" неповнолітній вдарив чоловіка, останній помер за два тижні. Слідство у справі продовжили до кінця квітня поточного року. Родина померлого разом з адвокатом вважають, що справу затягують.

Розслідування у справі вбивства на Сінній продовжили до 29 квітня поточного року. Разом з тим подовжили й запобіжний захід стосовно неповнолітнього підозрюваного – домашній арешт.

Інцидент стався 13 жовтня. Справу кваліфікують, як вбивство з необережності. Дружина загиблого Олександра Сіренка з такою кваліфікацією не погоджується й вважає, що слідство затягують штучно.

"Як можна вбити з необережності? Якщо на відео чітко показані удари, як він бив його, як він зупиняв мого чоловіка. Можливо, у цього юнака, який зробив це з моїм чоловіком, є якісь впливові родичі або знайомі", – сказала жінка загиблого Марина Сіренко.

Після ударів неповнолітнього у загиблого була зламана носова кістка. Через це стався крововилив, були три гематоми та синці на обличчі. У реанімації потерпілий перебував два тижні. Після чого помер, не прийшовши до тями.

"Ми з донькою просили мільйон гривень. Гроші ми не отримали, з нами зі сторони підозрюваного ніхто не зв'язувався. Олександр працював на двох роботах, він отримав і пенсію. Також він мав брата інваліда, ми всі були у нього на утриманні", – додала дружина загиблого.

"Ми у цій справі вважаємо, що та кваліфікація, яка є у цьому кримінальному провадженні – неправильне. Ми вважаємо, і в нас є всі підстави вважати, що це нанесення тяжких тілесних ушкоджень, після яких настала смерть потерпілого", – розповів адвокат родини загиблого Валентин Рибін.

За рішенням Київського районного суду на нерухоме майно родини підозрюваного наклали арешт. За адресою, де мешкає родина підозрюваного, до кореспондентів PTV вийшла сусідка.

"Не можу судити, я вважаю не маю на це права. Я взагалі їх дуже рідко бачу. Вони на роботі завжди, тому я їх дуже рідко бачу", – сказала сусідка підозрюваного Тетяна Лобада. Адвокат родини підозрюваного ситуацію коментувати відмовився.

"Я ніяких коментарів давати не буду. Буде суд, суд дасть оцінку, слідство дасть оцінку. Так що проводиться досудове розслідування. Я працюю в інтересах своїх клієнтів і розголошувати будь-які дані, я вважаю, що це недоцільно", – розповів адвокат підозрюваного Олександр Павлюченко.

У разі доведення провини підозрюваного, за вчинення вбивства з необережності його загрожує до п'яти років позбавлення волі. Якщо кваліфікацію справи змінять на нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого, неповнолітній отримає від семи до десяти років позбавлення волі.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення