У Полтаві затримали чоловіка за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі

21 грудня 2021 0
Яніна Климань
У Полтаві чоловік повідомив про підготовку вибуху на залізничному вокзалі. Вибухонебезпечних предметів не виявили. Особу, що надала неправдиву інформацію, затримали.

18 грудня близько 22:00 до поліції Полтавщини надійшло анонімне телефонне повідомлення від чоловіка, який сказав, що біля Київського залізничного вокзалу в Полтаві знаходиться бомба і він має намір її підірвати. 

Поліціянти, працівники вибухотехнічної служби, кінологи, а також медики, рятувальники та представники інших правоохоронних органів обстежили приміщення та прилеглу територію вокзалу. Вибухонебезпечних предметів не виявили.

Встановили та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України особу, яка надала неправдиве повідомлення. Ним виявився 37-річний місцевий чоловік. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

За цим фактом поліціянти розслідують кримінальне провадження, розпочате за ознаками ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності)  Кримінального кодексу України.