У Полтаві будинки замалювали лайливими словами на президента

28 вересня 2021 0
На полтавських будинках почали з'являтися написи з лайкою. Відтирати їх мають полтавці самотужки. Бо в підприємстві ЖЕО №2 грошей на послуги не закладено.




У Полтаві почали з'являтися написи з лайливими словами. При чому всюди згадують ім'я президента. На вулиці Соборності таких дві, обидва написи не замальовані.

"Через те, що це не один напис я такий бачу, я думаю, що це політична провокація. Є група молодиків, яким дали певну суму грошей, аби вони обмальовували по місту".

"Я особисто вважаю, що це дурість у голові. Це треба бути нерозумною людиною, щоб таке писати. Або просто людині нічим зайнятися".

Подібні написи є й в інших частинах міста.

"Це вандалізм. Історична частина Полтави, а такі написи. Думаю, що це молодь, яка не свідома, їм копієчку дали й вони пішли писати".

А от біля цього готелю на вулиці Гагаріна частину напису стерли самі працівники закладу. Відтирали півтори години спеціальним розчином.

"Я бачила у Полтаві ці написи, негативно ставлюся до цього. Не знаю хто таке вчинив, але це вандалізм. Ми купували спеціальний розчин, що знімає лак та фарбу, ми його ще й шукали довго", – повідомила адміністраторка готелю Леся Лугівська-Шетеля.

Відтирати такі написи полтавці мають самотужки. Бо в підприємстві ЖЕО №2 грошей на такі послуги не закладено.

"Наскільки я розумію, цим питанням наразі займається поліція, вони шукають людей, які це намалювали. У нас просто на цей час немає фінансів, аби поставити людей й замалювати. На сьогоднішній момент мешканці є власниками будинку, вони мають повне право замалювати власними силами", – сказав заступник начальника КП "ЖЕО №2" Михайло Лукін.

"Зараз вживаються всі необхідні слідчо-оперативні заходи задля встановлення осіб, які вчинили дане правопорушення. Відповідальність передбачена статтею чотири роки позбавлення волі або п'ять років обмеження волі", – повідомив інспектор районного управління національної поліції у Полтаві Василь Зуб.

23 вересня кримінальне провадження відкрили за статей хуліганство вчинене групою осіб, саме тоді полтавці й повідомили про написи з лайкою до поліції. Винних поки що не знайшли.