У Полтаві через низьку температуру мерзнуть діти у садочках

21 січня 2022 0
У полтавському садочку холодно в дитячих кімнатах. Температура на першому поверсі становить близько 20 градусів, а ось на другому поверсі вже холодніше близько 16-17 градусів, а подекуди може опускатися й до 15 градусів.



У дитячому садочку, що в мікрорайоні Сади-2, мерзнуть діти. Батьки розповідають, що у кімнаті діти одягнуті у кілька речей. Температура в приміщення коливається в межах 15 градусів.

"Дуже холодно, на другому поверсі холодно вже чотири роки. Зробили утеплення, але це не допомогло, бо в тих групах, де холодно так й залишилося".

"У коридорах, коли їх виводять на заняття, то прохолодно. Бо там протяг, через те що поруч кухня й батьки заходять й забирають дітей".

"У мене дитина загартована їй нормально, а взагалі батьки скаржаться, що холодно у приміщеннях".

"Ми зверху одягаємо жилетку, щоб було тепліше, але принципі ручки теплі".


У закладі на першому поверсі тепла підлога, тому температура тут тримається на рівні 20 градусів. На другому поверсі вже холодніше близько 16-17 градусів, а подекуди може опускатися й до 15 градусів.

"З цією проблемою ми боремося понад 30 років, приходили різні комісії. Скільки я працюю не було ще такої допомоги, щоб я могла сказати "все нарешті в нас тепло". Що ми робили? Коли восени було зовсім холодно й не топили, ми приходили до радикальних заходів й ми гріли пляшки й клали в ліжко дітям", – повідомила директорка Полтавського навчально-реабілітаційного центру Любов Січкар.

В закладі зазначили, що деякі стіни будівлі утеплили, а вночі використовують додаткове опалення в кімнатах.

Три роки тому у закладі встановили індивідуальний тепловий пункт, однак він вийшов зі строю. Сьогодні до закладу приїхали працівники "Полтаватеплоенерго" й в закладі стало тепліше.

"Зараз тут температура 15 градусів, а було 13. Тобто зараз температура піднялася й можливо буде тепло завжди", – додала Любов Січкар.
"Негараздів на мережах не було, тому проблем з постачанням, які пов’язані з котельнею або з тепловими мережами теж не було. Тому сьогодні група, яка вийшла на місце і працювати з індивідуальним тепловим пунктом змінила параметри його роботи", – повідомив речник "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.

Відповідно затвердженого наказом МОН в навчальних закладах допускається температура не нижче 18 градусів, у спортивних залах – не менше 17 градусів, в яслах температура повітря не повинна опускатися нижче 22 градусів, а в групах старшого віку від 21 градуса. У спальні має бути близько 20 градусів тепла.

"Якщо дитина захворіє й це буде доведено, то можна подавати заяви на компенсацію того ж лікування. В першу чергу працівники Держпродспоживслужби мають з’ясувати в чому саме причина", – повідомила експертка з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Якщо температура в класі не відповідає нормам та виправити ситуацію неможливо, заняття в закладі мають скасувати.