У Полтаві перевищення швидкості на дорогах фіксуватимуть спеціальні камери

14 липня 2021 0
У Полтаві на дорогах встановили нові камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Тобто тепер камера фіксуватиме водіїв, які перевищують швидкість та повідомлятиме їм про штраф.





На дорогах Полтави встановили камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Тобто камера фіксує перевищення швидкості, автоматично визначає власника машини, і потім керманичу приходить сповіщення про штраф.

"Виявили ділянки, на яких є найбільша концентрація дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. Переважна більшість з них сталася через перевищення швидкості руху. Ці дані передали до Департаменту патрульної поліції для встановлення камер автофіксації", – розповіла речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

Раніше такі камери були в Києві та на трасах міжнародного значення. У Полтаві вже встановили п’ять пристроїв. Всі вони працюють у тестовому режимі. Такі фіксатори необхідні, говорять водії.

"Звичайно, тут же завжди поліція стояла. Там і там. Всі люди знають, що поліція стоїть, тому камери – це не здивування. Народ літає, я сам люблю, але за містом", – сказав водій Руслан Хміль.

"Тому, що дуже багато спеціалістів, які люблять літати", – розповів водій Олександр Скачко.

"Правильно, напевно. Водії будуть знати, що камери стоять і не будуть перевищувати швидкість. Я за це, я не порушую і, в принципі підтримую встановлення", – зазначила водійка Віта Кучеренко.

"З одного боку це правильно, бо не можна контролювати, поки не стоїть патрульна поліція", – зауважив водій Віталій Авдєєв.

Камери стоятимуть на вулицях Маршала Бірюзова, Великотирнівській та Європейській. Окрім таких камер у місті ще є 317 приладів "Безпечне місто".

"Вони підключені й в режимі реального часу ми можемо побачити інформацію. Тут йде поточна, і вся, що прийшла лежить на електронному носії в спеціальному приміщенні, де є сервери та жорсткі диски й вся інформація записується. У разі необхідності, спеціальні служби беруть доступ", – прокоментував перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Сама система автоматичної фіксації запрацює вже днями. У майбутньому вона фіксуватиме й інші порушення: проїзд на червоне світло та паркування у невстановленому місці.