У селах під Полтавою водії самовільно встановлюють ціну на проїзд

10 січня 2022 0
У селах Полтавського району водії встановлюють ціну на проїзд на свій розсуд, а місцевих така вартість проїзду не влаштовує. Квиток у водія коштує вдвічі дорожче, ніж на автостанції.






У селі Жуки та Тахтаулове люди змушені платити більше за проїзд. Один квиток куплений у водія коштує 20 гривень. У той час як на автовокзалі його ціна майже вдвічі менша.

Така ціна вже давно діє? – уточнили ми.
Все залежить від того до якої зупинки їхати, в нас вже давно така ціна, – відповіла касирка автостанції.

Якщо сідати в транспорт не з автостанції, а із сусідньої зупинки, теж доведеться переплатити.

"Договори поки з ними не розривали й ціна тому там вільна. Якщо ціна вільна, то відповідальний тільки перевізник. До нього може приїхати комісія, якщо це потрібно. Полтавська міська регулює вартість проїзду тільки по місту", – повідомив заступник начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку Сергій Шпак.

Тариф по 10 та 15 гривень діє лише в одного перевізника.

"Ситуація в тому, що це тільки один перевізник продає квитки по такій ціні, в них укладений договір з автостанцією, тому вартість врегульована", – зазначив староста Тахтаулівського старостинського округу Сергій Антонюк.

Жителі села Жуки змушені їздити за тарифами, які пропонують перевізник. Адже в селі автостанції, де можна придбати квиток з фіксованої ціною, немає.

"Я скупилася на ринку, бо там й аптека й все інше, сходила щось купила й назад поїхала. Ми з ринку сплачуємо 20 гривень, з Тахтаулове на ринок теж 20, а на автостанції десь 10 з копійками", – розповіла місцева жителька Світлана Шеремет.

"Я по 12 їжджу й тут ми живемо, можливо, десь ближче буде дешевше, якщо з Полтави виїжджати, то теж 20 гривень й доїжджаємо ми до цієї зупинки", – сказала місцева жителька Лілія Трацюк.

"15 і 20 гривень тут дві ціни, повністю 20 гривень. До автостанції 20 гривень проїзд коштує", – відповів місцевий житель Олександр.

Водій рейсу запевняє, що на роботі перший день, тому скільки саме коштує проїзд він не знає.

– Я на заміні, й не знаю, – відповів водій.

– Скільки коштує проїзд до Полтави? – уточнили ми.

Якщо звідси їхати, то 20 гривень, – сказав водій.

А якщо з автостанції? – зазначили ми.

Цього я Вам не скажу, – ствердив водій.

Загалом в селі курсує п'ять перевізників, цього року всі вони планують ще підвищити тарифи.