Цьогоріч не у всіх будинках Полтави з'явиться тепло

27 вересня 2021 0
Торік "Полтаватеплоенерго" постачали тепло до "Полтаватепло", а ті своєю чергою перерозподіляли паливо у 109 мікрорайон. Але котельня не сплатила кошти за послуги, й наразі винні "Полтаватеплоенерго" понад чотири мільйони гривень.




У Полтаві незабаром розпочнеться опалювальний сезон, але не для всіх. Жителі 109 мікрорайону готуються виживати без тепла. Більшість мешканців встановили бойлери та закупили обігрівачі.

"Отак ми готуємося до опалювального сезону. З-під ліжок дістали обігрівач, будемо чекати. Тому що тепла ми не дочекаємося", – сказала місцева жителька Алла Бородай.

"Знаємо що опалення міська влада начебто обіцяє, але всі зрозуміли, що ці слова брехня. Торік нам говорили, що опалення буде, його дали незрозуміло коли. Було дуже холодно, було по 13-15 градусів у квартирі. Діти мерзли, дорослі мерзли, восени люди виходили грітися на вулиці, бо ттак було тепліше", – сказала місцева жителька Марина Наумченко.

Біля під'їзду висить оголошення від "Полтаватепло" про підготовку до опалювального сезону. Саме це підприємство й має постачати опалення до будинків 109 мікрорайону. Директор підприємства ситуацію коментувати відмовився.

"Думка двояка, по-перше, обладнання не готове й в тому, що опалення розпочнеться вчасно і якісно я сумніваюся. Те, що проводяться роботи так – труби відновлені, котел привезений, але чи буде він вчасно підключений", - сказав голова ОСББ двох будинків 109-го мікрорайону Валерій Горобець.

Міський голова Полтави Олександр Мамай телефоном повідомив таке.

"Там немає ніяких проблем. Ще раз вам кажу, що 109 мікрорайон буде з опаленням й передайте мешканцям нехай не хвилюються", – сказав міський голова Полтави Олександр Мамай.

Торік "Полтаватеплоенерго" постачали тепло до "Полтаватепло", а ті своєю чергою перерозподіляли паливо у 109 мікрорайон. Але котельня не сплатила кошти за послуги, й наразі винні "Полтаватеплоенерго" понад чотири мільйони гривень. За новими правилами ринку газу необхідним стає й стовідсоткова передоплата за той газ, який буде необхідний для опалення.

"До тих пір поки ми повністю не владнаймо питання заборгованості, мова про співпрацю йти не може. Аби ми змогли надати дружнє плече нашим колегам необхідно не тільки влаштувати питання по ліквідації минулої заборгованості, а й розв'язати питання того газу, який буде необхідний для надання послуг", – повідомив речник пресслужби КП "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.

На комісії ТЕБ та НС 9 вересня обговорювали проблему опалення 109-го мікрорайону й навіть передбачили спеціальні пункти тимчасового розміщення або обігріву людей. Станом на сьогодні від керівника "Полтаватепло" до Полтаватеплоенерго не надійшло жодного повідомлення з проханням про співпрацю, а опалювальний сезон не за горами.