У "Дії" можна подати заявку на відновлення майна, яке зазнало пошкодження внаслідок російської агресії

22 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
У "Дію" надійшло понад 358 тисяч повідомлень про пошкоджене та зруйноване майно росіянами: влада вже планує впроваджувати процедуру відшкодування.

У застосунку та на порталі "Дія" з березня 2022 року надійшли понад 358 тисяч повідомлень пошкоджене та зруйноване майно внаслідок російської агресії. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Заявку можна подати в додатку "Дія". Власники пошкодженого або знищеного майна зможуть отримати фінансову підтримку для закупівлі будівельних матеріалів та оплати ремонтних робіт.

Суму, яку дадуть людям з пошкодженим майном визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень, а відомості про обстеження та суму допомоги внесуть до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Мінцифри та Мінвідновлення за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS вже працюють над розробкою послуги. Наразі проводиться підготовка до впровадження процедури. Спершу послугу єВідновлення протестують, а також перевірять взаємодію органів місцевого самоврядування з Реєстром пошкодженого та знищеного майна.