На два місяці заарештували чоловіка, який у Полтаві погрожував пістолетом таксисту

29 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
У вересні на вулиці Панаса Мирного у Полтаві стався конфлікт між таксистом та пасажиром. Останній погрожував вистрілити з пістолета у водія. За це нападника засудили до двох місяців арешту.

Два місяці арешту призначив Октябрський районний суд Полтави чоловікові, який погрожував вбивством таксисту. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 29 вересня 2021 року близько 14:00 обвинувачений, перебуваючи в салоні автомобіля "Chevrolet Lacetti", припаркованого біля магазину "Продукти" на вулиці Панаса Мирного, 14 у Полтаві, в ході раптово виниклої суперечки дістав з внутрішньої кишені своєї куртки короткоствольний, гладкоствольний пістолет, виготовлений шляхом переробки рамки з ударноспусковим механізмом пістолета "SCHMEISSER ПСШ 790", та привів його до бойової готовності. Він направив ствол у голову потерпілого, погрожуючи вистрілити.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України, як погроза вбивством.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєному визнав повністю. Розповів, що тоді перебував у стані сп'яніння, через вживання наркотичного препарату метадон, який призначався йому лікарями як замісна терапія. Щоб налякати потерпілого, який відмовився далі надавати послуги з перевезення на таксі, приставив до його голови пістолет, який носив при собі для самозахисту.

Потерпілий у суді наполягав на суворому покаранні для обвинуваченого.

Початок строку відбування покарання засудженому рахують з 23 грудня 2021 року.

З чоловіка мають стягнути 1372 грн процесуальних витрат на залучення експерта.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Раніше чоловіка притягували до кримінальної відповідальності за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, хуліганство, крадіжку та умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності потерпілому.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області