Водія полтавської маршрутки зобов’язали сплатити 17 000 штрафу за порушення карантину

09 червня 2021 0
Яніна Климань
Суд оштрафував водія, який перевозив пасажирів міським маршрутом, порушуючи карантинні обмеження.

17 000 грн штрафу отримав водій полтавської маршрутки, який порушив правила карантину щодо людей. Відповідну постанову ухвалив Ленінський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 23 травня близько 18:00 на вулиці Миру, 15 водій керував автобусом "РУТА 25", здійснюючи регулярні пасажирські перевезення на міському маршруті №52 "Південний вокзал - Зигіна - Алмазний - Південний вокзал". Він перевозив 30 пасажирів, тоді як кількість місць для сидіння в транспорті становила 20 разом з місцем водія.

Своїми діями водій порушив вимоги постанови Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Чоловік на судовому засіданні свою провину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав та пояснив, що не міг відмовити пасажирам, яким потрібно було сісти в маршрутне таксі, оскільки вони прибули з потягу.

Крім штрафу 17 000 грн, з нього мають стягнути 454 грн судового збору.

Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти діб.