Після розстрілу вчителів з арбалета, у школі охорона так і не з'явилася

07 вересня 2021 0
Після того, як напередодні дівчина зайшла до школи та розстріляла вчителів з арбалета, заклад працює. На охороні сидять звичайні працівники, а не охоронець. Батьки жаліються, що раніше здавали гроші на охорону і тоді охоронець працював, наразі такого нема








Школа, у якій напередодні 19-річна дівчина стріляла у вчителів працює у звичному режимі. На вході стоять не охоронці, а звичайні працівники. Батьки з побоюванням відводять дітей до закладу.

– Чи готові платити гроші за охоронця? – запитали ми.
– Ми й так платимо, але охорони немає. Там технічні працівники сидять або людина, яка натискає на дзвоник. А так охоронця в школі немає, – відповіла мама школяра Тетяна Михайлова.

"Ми кожного року платимо за охорону. У мене ще онука в 8 класі за неї теж. Охорона була весь час, вони, наче, і в цьому році обіцяють", – зауважила бабуся школярів Ольга Коротін.

"Я хотіла б знати чи з'явиться охорона, як це питання будуть вирішувати. Можливо на рівні міста. Мене хвилює це питання. Навчальний процес має тривати, але мені хотілось би почути отримати адміністрацію та їх подальші дії", – зазначила мама школяра Наталія Антіпова.

"Гроші на охорону здаються постійно, а людина просто пройшла незрозуміло чому. Неприємна ситуація", – сказала мама школяра Аліна Федоренко.

У сам заклад зловмисниця зайшла з бокового входу.

"Дівчина пройшла через ось ці двері. У цей час учні 9 класу по цих сходах спускалися на подвір'я для проведення уроку. Відразу ці сходинки ведуть до другого поверху, вона між дітьми пройшла та опинилася на другому поверсі", – розповіла директорка школи №11 Валентина Олійниченко.

У Полтаві в жодній школі централізованої охорони немає. І самих охоронців у штатному розкладі також. Однак деякі школи можуть самостійно розв'язати це питання. Наприклад, у цій оплачується з фондових коштів.

"Охороняється вхід в науковий ліцей. Наш охоронець не пропускає людей без дозволу адміністрації. Він знає всіх дітей особисто в обличчя", – розповіла директор наукового ліцею №3 Ірина Гринь.

Стрільчиня, яка напередодні зайшла до школи з арбалетом та стріляла у вчителів, проживає з батьками. Сусіди говорять, що проблем з сім’єю у них не було.

"Не були вони конфліктними", – сказала сусідка Світлана.

"Спокійні люди. Дуже не гуляли, не спілкувалися. Мама працювала востаннє у психічній лікарні. Жодної агресії не було ми взагалі шоковані. Я їх знаю давно. Ніколи не було агресії та скандалів", – розповіла сусідка Людмила Константинівна.

"Нормальна сім’я, нормальні. Тато у "Полтавагаз" працює, мама медсестра", – розказала сусідка.

Самі родичі говорити відмовилися.

За інформацією інтернет-видання "Полтавщина" в ніч з 4 на 5 вересня дівчині наснився сон, що вона повинна когось вбити. Арбалет їй подарували батьки. А за даними видання "Полтавська хвиля", у дівчини був череп на стіні та щоденник, у якому вона писала про вбивство. Наразі Таїсії повідомили про підозру.

"За фактом замаху на вбивство кількох осіб. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу", – зауважив речник поліції Полтави Василь Зуб.

У разі доведення вини дівчині загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.