Полотна не "маслом": полтавка виготовляє картини з ґудзиків

02 квітня 2021 0
Ґудзики, бісер, нитки та клей. З такого набору майстриня Леся Чернікова виготовляє картини. Першу роботу жінка зробила з донькою. Це стало поштовхом до творчості. А в арсеналі жінки вже близько 200 робіт.


У будинку, де проживає Леся Чернікова, стіни прикрашають зовсім незвичні картини. Вони намальовані не фарбою, а створені зі звичайних ґудзиків для одягу.

"Тут ми також прикрасили, щоб було у під’їзді затишно і гарно. Ось мої картини, обрали морську тематику", – сказала майстриня Леся Чернікова.

Ґудзики, бісер та клей. З такого набору виходить картина. Майстриня навчилася самостійно та створила власну техніку: методом спроб та помилок.

"Спочатку виникає художній задум. Десь більша деталь у центрі, вже можна сказати на підсвідомому рівні викладається оцей пазл. Він сам по собі складається, не знаю, можливо, це космос, настрій. Сам по собі цей малюнок вимальовується", – розповіла майстриня Леся Чернікова.

Всього у майстрині є понад 200 різних картин. Вартість однієї від 280 гривень до трьох тисяч.

"До речі, ця картина присвячена п’ятирічному ювілею подружнього життя. Я зобразила події нашого життя за ці роки. Кохання, будиночок, подорожі, народження дитини", – зауважила майстриня Леся Чернікова.

А для виготовлення невеликої картини потрібно близько ста ґудзиків та бісеринок.
У картинах можна побачити скритий помисел, який майстриня помічає вже під час виготовлення роботи.

"Тут деталі, можна сказати, що спочатку випадково підбиралися. Тут птиця – голос. У районі жіночого лона – плід, яблуко", – додала майстриня Леся Чернікова.

А всього на виготовлення однієї роботи Леся Чернікова витрачає близько двох-трьох тижнів.

Ірина Яременко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення