На Полтавщині поліціянти вилучили майже 500 л нелегального алкоголю та понад 3,5 тис. контрафактних пачок цигарок

09 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області поліція вилучила майже півтисячі літрів нелегального алкоголю та понад 3,5 тисячі контрафактних пачок цигарок.

Протягом 6-9 листопада у Полтавській області поліціянти проінспектували більше ніж 1,5 тисячі об’єктів роздрібної торгівлі, серед яких ринки, магазини, кіоски та інші. За результатами перевірок виявили 30 порушень правил торгівлі алкогольними напоями й тютюновими виробами (ст. 156 Кодексу України про адмінправопорушення), з них: 15 – торгівля підакцизними товарами без ліцензії або марок акцизного збору; 14 –  продаж підакцизних товарів неповнолітнім. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.    

Окрім того, викрили понад 20 порушень порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 Кодексу України про адмінправопорушення). У десяти виявлених випадках підакцизні товари продавали без відповідної ліцензії.    

З незаконного обігу вилучили близько 500 л алкоголю, близько 170 кг тютюну та понад 3 600 пачок цигарок на загальну суму понад 188 тис. грн, йдеться у повідомленні.  

Це є першими результатами профілактичних заходів, спрямованих на запобігання порушенням у сфері реалізації підакцизної групи товарів, що триватимуть в області до 1 грудня.