На чоловіка впало дерево, яке комунальники відмовилися прибирати

21 червня 2021 0
Напередодні на вулиці Миколи Лисенка на 53-річного чоловіка впало дерево. Полтавця госпіталізували у тяжкому стані. Рік тому місцеві просили управління ЖКГ прибрати аварійні берези, але комунальники повідомили, що в цьому потреби немає.





У селищі Червоний Шлях на чоловіка впало дерево. Сталося це напередодні. Чоловік сів перепочити біля дитячого майданчика. Тоді все і сталося.

53-річного полтавця забрала швидка. Наразі він перебуває у міській клінічній лікарні у стабільному тяжкому стані.

Ще рік тому місцеві писали запит в управління житлово-комунального господарства з проханням спиляти дерево, але там повідомили, що в цьому потреби немає.

"Відповідь була одна усна, мені передзвонили з комісії й вони повідомили, що тут немає аварійних дерев. Є частково сухі, потрібно провести обрізку. Але підстав для видалення цих дерев немає", – повідомила голова об’єднання самоорганізації населення Оксана Лазаренко.

Ви нам прокоментуєте? – запитали ми.
– Дивлячись що, – відповів директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.
Вчора впало дерево на вулиці Миколи Лисенка, – сказали кореспонденти.
Це не коментую, – відповів Сергій Сілаєв.

За місяць в Полтаві офіційно вже впало шість сухих дерев. Комунальники говорять, що все через сильний вітер, але справа не тільки в цьому, вважає арбористка.

"Дерева падають, бо вони в такому поважному віці. Вони будуть падати так масово, й це лише початок. Єдиний спосіб цьому зарадити – затвердити комплексну програму нових насаджень та замінювання дерева на молоді", – сказала арбористка Ольга Іващенко.

До прикладу, тиждень тому в центрі міста впало дерево на літній майданчик, а восени на цьому ж місці комунальники обрубували коріння рослин для того аби покласти плитку.