КДМ, трактори, навантажувачі, самоскиди: яка техніка прибиратиме сніг у Полтаві

24 листопада 2020 0
За шість днів вже розпочнеться зима. Комунальники готують техніку для прибирання снігу. Вже запасли 7500 кубометрів соляно-піщаної суміші та півтори тонни солі з антизлежувачем.


У Полтаві зиму прогнозують теплу, з періодичними похолоданнями та опадами. Комунальники вже готують техніку для прибирання снігу.

Частина машин стоїть тут, на КАТП-1628.

"Наразі комунальне підприємство має в наявності 18 одиниць снігоприбиральної техніки. За кожним автомобілем закріплений кваліфікований водій, який має досвід прибирання снігу в зимовий період у місті", – сказав начальник автоколони КАТП-1628 Микола Пушкарь.

Для очищення снігу на техніку кріпляться спеціальні відвали.

"Техніка в нас вся підготовлена, відвали в нас всі лежать. Тобто в будь-який час, якщо буде загроза засніження міста, ми за годину ставимо відвали та виїжджаємо прибирати сніг з наших вулиць", – розказав начальник КАТП-1628 Тарас Бойко.

Окрім КАТП-1628 прибиранням міста за договором займається підрядник "ДБК КВАНТ". Свою техніку на камеру останні показати не захотіли.

"Взагалі за договором на утримання та прибирання міста передбачено 279 мільйонів гривень. Планується, що ми будемо залучати взимку комбіновані-дорожні машини, які розкидають пісок та сіль. Маємо близько 16 одиниць техніки", – розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства Костянтин Малько.

Наразі також підготували 7500 кубометри піщано-соляної суміші та півтори тисячі тонн солі з антизлежувачем. Частина запасів лишилася з минулого сезону.

Анастасія Абаніна, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення