У новому полтавському кардіоцентрі здійснили понад 160 операцій

09 березня 2021 0
Від початку роботи нового корпусу обласного кардіоцентру здійснили понад 160 операцій.

Від початку роботи нового корпусу інтервенційної кардіології та реабілітації полтавського обласного клінічного медичного кардіоваскулярного центру амбулаторну консультацію отримали понад 1330 хворих.

У відділенні функціональної діагностики провели понад 3000 досліджень. Також фахівці центру здійснили 875 дистанційних консультацій. Про це повідомили на сайті Полтавської обласної державної адміністрації 9 березня.   

На сьогодні в полтавському кардіоцентрі працюють майже всі відділення: поліклініка, функціональна діагностика, відділення ішемічної хвороби серця, порушень серцевого ритму, а також відділ інтервенційної радіології з блоком реанімації та інтенсивної терапії. 

“Спеціалісти кардіоцентру працюють з інфарктами, нестабільною стенокардією, порушенням ритму, вираженою серцевою недостатністю. За зиму медики виконали 164 інтервенційні коронарні втручання, зокрема 97 ургентних стентувань, а також імплантували 17 штучних водіїв ритму”, -  повідомив голова ПОДА Олег Синєгубов.

У стаціонарі кардіоцентру пролікували 276 хворих, найчастіше рятували пацієнтів від інфарктів. Також надавали допомогу хворим після перенесеної коронавірусної інфекції. Такі хворі потребують лікування в стаціонарі, а тяжкі випадки - інтенсивної терапії.   

На думку головного лікаря закладу Костянтина Вакуленка, в кардіоцентрі є усі умови для надання технологічної допомоги хворим: 

“Якщо раніше, років 15 тому, смертність від інфаркту міокарда становила 16%, то нині, коли в Україні й світі почали лікувати по-новому, вона скоротилася до 7-10%”.

Кардіоцентр прийняв на лікування не лише жителів Полтавської області, а й Сумщини, Черкащини, Закарпаття.