Депутата та начальника управління Полтавської міської ради судитимуть за вимагання грошей

18 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
Полтавська обласна прокуратура звинувачує депутата та начальника управління Полтавської міської ради у корупційному злочині.

Полтавська окружна прокуратура завершила досудове розслідування та передала до суду обвинувачення стосовно депутата та начальника управління Полтавської міської ради. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Чоловіків звинувачують в вимаганні та одержанні неправомірної вигоди та внесення до офіційного документа свідомо неправдивих відомостей, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 кримінального кодексу України).

Під час досудового розслідування вивчали питання причетності до скоєння корупційного злочину високопосадовця Полтавської міської ради, який є підслідним Національного антикорупційного бюро України. У зв’язку з цим Полтавська окружна прокуратура виділила матеріали за вказаним фактом окреме провадження та відповідно до ч. 2 ст. 216 КПК України та направила до бюро.

Фігурантів обвинувачують у вимаганні та одержанні від громадянина 5000 доларів США за погодження дозвільних документів зовнішнього опорядження фасаду нежитлового приміщення та розміщення літнього майданчика у центрі Полтави.