Як в Полтаві готуються до святкування Дня Незалежності

23 серпня 2021 0
У Полтаві підняли найвищий прапор області та вже готуються до святкування Дня Незалежності. 24 серпня з 10 години на Театральні площі почнеться концертна програма, тому комунальники вже починають працювати не покладаючи рук.



Святкові вихідні в Україні почалися з Дня прапора. На честь цього у сквері Героїв України підняли найвищий прапор Полтавщини.

По всій Україні жовто-синій стяг підняли одночасно о дев’ятій годині, але не в усіх регіонах флагшток вистояв. До прикладу, в Ужгороді прапорна щогла нахилилася, а в Херсоні флагшток впав за кілька днів до свята.

– Чому полтавський флагшток на відміну від херсонського не впаде? – запитали ми.
– Не знаю, що там трапилося в Херсоні, але в нас на сьогодні є сертифікати про ведення цього флагштоку в експлуатацію. Він побудований з усіма вимогами та нормами, – повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

"В нас такого не буде, ви бачите монолітну щоглу, яка буде стояти вічно", – вважає перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Готуватися до свята полтавські комунальники почали ще вихідними. На перехресті вулиць Стрітенська та Небесної сотні оновили дорожню розмітку, а сьогодні прибиральники весь день стежили за чистотою міста.

"Я бачив, як викошували траву на Європейській, все гарно та чисто".

"Бачив тут ходили й поливали та все прибирали".

"В усіх дворах забирають бар’єри, які виставляли мешканці для того, щоб тут не влаштовували ралі".

"В парку Корпусному зараз прибирають комунальники".

Деякі полтавці почали прикрашати місто до Дня Незалежності самостійно. При в’їзді до тунелю на Вороніна блоки прикрасили орнаментом. Також висадили квіти й встановили прапор.

"Ми зібрали всі наші сили та можливості й вирішили в цьому році до дня Незалежності розмалювати в етнічному стилі наш тунель. Це підніме настрій нашим мешканцям та додасть трохи патріотизму", – вважає голова ОСН селища Вороніна Лариса Карпова.

Святкування Дня Незалежності в Полтаві розпочнеться зранку.

"Зараз ще доробляють кошторисну документацію та остаточної цифри поки немає. Звичайно певні затрати будуть, адже жоден захід без затрат не відбувається", – розповіла директорка Департаменту культури Полтавської міської ради Олена Ромас.

А поблизу Театральної площі є кілька святкових фотозон.