У Полтаві знову залили дерева бетоном

10 вересня 2021 0
На вулиці Половка біля підприємства, яке займається торгівлею бетоном, дерева залиті цією рідиною. Працівники запевняють, що не знають, чому так сталося. А розібратися з порушенням має інспекція з контролю за благоустроєм.


Дерева залиті бетоном. На вулиці Половка біля установи, яка продає будівельний матеріал, свіжа рідина з цементом засихає навколо стовбура. На підприємстві запевняють, що звідки взявся там бетон – не знають.


"Не можу вам нічого сказати", – сказав працівник підприємства.

"Ми торгуємо бетоном рідким, а звідки ми візьмемо твердий. Хто тут та що бетонує, я не знаю", – розказав працівник підприємства Володимир.

Поруч працює ще одне підприємство, однак чому залиті дерева там також не знають.

"Ми цього не робили. Ви ж бачите, он завод бетонний, не знаю", – зазначив працівник підприємства.

У комунальному підприємстві "Декоративні культури" про проблему не знали.

"Ми з цим не пораємося, бо не маємо повноважень. Це перший раз, що там трапилося мені невідомо. Ми не маємо повноваження для впливу сторонніми організаціями. Ми займаємося обслуговування парків, скверів", – розповів директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.

При будь-яких будівельних роботах навколо стовбура дерева вільний простір має бути діаметром не менше двох метрів. Розібратися з порушенням має інспекція з контролю за благоустроєм.

"Відомо, що на вулиці Половка розлили суміш, схожу на бетон, яка залила дерева. Інспекція займається питанням, з'ясовує причини та хто саме злив суміш", – прокоментував заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Дерева мають отримувати доступ до води та повітря, тому бетонувати їх не можна, запевняє дендрологиня.

"Бетонування будь-якої частини коренів має негативні наслідки на все дерево загалом, зменшує термін його життя, сповільнює розвиток та ріст дерева", – розповіла дендрологиня Ольга Іващенко.

Подібна ситуація у Полтаві відбувається не вперше. У червні цього року полтавське кафе забетонувало дерева для того, щоб побудувати літній майданчик.