Атракціони у парку "Перемога" досі не відкрили, бо не впевнені, що вони безпечні

11 травня 2021 0
У Полтаві досі не відкрити атракціони у парку "Перемога", хоча й перевірку каруселі вже пройшли. Всього у парку з п'яти атракціонів, у робочому стані чотири. Коли саме їх запустять поки що невідомо, ціни також оголосять згодом.

Обідрана фарба та ржаві деталі. Атракціони у парку "Перемога" досі не відкрили, бо не впевнені, що каруселі повністю безпечні.

"Якщо вони обстеженні, то я думаю, що все буде добре. Важливо, аби не порушувалися правила безпеки. Що стосується безпеки, то це залежить від того, хто ними користується. Повну безпеку я дати не можу, але що стосується техніки атракціонів, то вони безпечні. Їх уже повинні були відкрити, там є деякі недоліки", – повідомив технічний експерт Управління Держпраці у Полтавській області Ігор Сухінін.

Зовнішній вигляд атракціонів відлякує, через це каруселі й здаються небезпечними.

"Окрім того, що атракціони повинні мати необхідні документи про проходження техогляду, вони вже мають візуально бути безпечними. Для цього вони повинні мати захисне антикорозійне покриття, цілісне, металоконструкції повинні бути не погнуті, рівні", – сказав інженер Володимир Ксьонз.

Технічний огляд каруселей необхідно проходити щороку перед початком сезону. Ці атракціони обстежували на початку квітня.

"Ми пройшли техогляд, вся документація є, але треба дозвіл, який дається раз у п'ять років. Як тільки ми його отримаємо – будемо працювати. Спеціалісти навантаження робили, там все як потрібно", – розповіла працівниця парку "Перемога" Оксана Яковлєва.

Полтавці ж від стану каруселей не в захваті.

"Я б свою дитину не посадила. Раніше парк був дуже гарний і атракціони були безпечні, а зараз краще з'їздити в Харків, там набагато безпечніше", – сказала полтавка Людмила Дудник.

"Їх треба звісно оновити, перевірити на безпечність. Чи посадила б я сюди своїх дітей? Звісно посадила, покаталася б разом із ними", – розповіла полтавка Наталія Мазур.

"Хотілося, аби був кращий стан, аби була впевненість в тому, що на них можна сісти", - сказала полтавка Ангеліна Скрипник.

Всього у парку "Перемога" з п'яти атракціонів, робочих чотири. Коли саме їх запустять поки що невідомо, ціни також оголосять згодом. Торік білет на колесо огляду коштував 25 гривень за один оберт. У 2021 році з міського бюджету на утримання парку Перемога спрямували чотири з половиною мільйони гривень.