209 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 20 вересня

20 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини, вибухи у Мелітополі та загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 20 вересня


19 вересня у другій половині дня росіяни обстріляли Зеленодольську громаду Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.
Внаслідок обстрілу поранення отримала 58-річна жінка. Лікарі оцінюють її стан як середньої тяжкості.

Зранку 20 вересня у Мелітополі пролунали два гучних вибухи. Поблизу міського елеватора жителі спостерігають чорний дим. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

З послабленням шторму корабельне угруповання ворога збільшилось до 10 одиниць, що продовжують укриватися вздовж кримського узбережжя. На бойовому чергуванні три надводних ракетоносії 24-ох “Калібрів” і три великих десантних кораблі. Про це повідомили в ОК “Південь”.

Цими днями в Лондоні відбувалося прощання з Королевою Єлизаветою II. На церемонії були присутні Прем’єр-міністр України та перша леді. Про це повідомив Президент України Володимир
Зеленський.

Станом на ранок 20 вересня більше ніж 1151 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 391 дитина загинула та понад 760 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 20 вересня: