Розпочалася 125 доба російсько-української війни

28 червня 2022 0
Яніна Климань
Ракетний обстріл окупантами кременчуцького ТРЦ «Амстор» й Салтівки у Харкові та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 28 червня.

27 червня російські окупанти обстріляли ракетами ТРЦ "Амстор" у Кременчуці, в якому перебували понад 1000 осіб. Станом на 28 червня 6:50 відомо про 18 загиблих, тіла яких дістали з-під завалів, 36 - вважають зниклими безвісти, повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

27 червня увечері ворог завдав ударів по Північній Салтівці у Харкові. Загинули чотири людини. Поранених - 19, з них чотири дитини, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Компанія Baykar повідомила, що безкоштовно відправить Україні три БПЛА Bayraktar ТВ2.

За добу українські штурмовики та бомбардувальники здійснили до 20 групових бойових вильотів. У результаті авіаційних ударів уразили склад боєприпасів, позиції двох ротних тактичних груп російських окупантів, знищили кілька десятків бойової броньованої техніки та живу силу ворога, повідомили в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

ЗСУ вдарили по позиціях росіян на Зміїному, повідомили в оперативному командуванні “Південь”. Зафіксували понад 10 влучань, одне з них по черговому зенітному гарматно-ракетному комплексу “Панцир-С1”.

Внаслідок повномасштабної збройної агресії росії в Україні загинула 341 дитина, 622 - отримали поранення, повідомили в Офісі Генпрокурора.

28 червня відзначають 26 років Конституції України.