Суд, у рамках кримінального провадження, наклав арешт на земельну ділянку на вулиці Героїв АТО у Полтаві

08 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконної передачі посадовими особами Полтавської міської ради земельної ділянки під забудову на вулиці Героїв АТО.

Полтавське районне управління поліції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самоправства та зловживання владою або службовим становищем (ст. 356, ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України), розпочатому за скаргами жителів Полтави на дії посадових осіб Полтавської міської ради.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, йдеться про ухвалення міською радою рішення щодо надання місцевому товариству згоди на розміщення багатоквартирного житлового будинку, дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,2050 га на вулиці Героїв АТО, 81 у Полтаві та продовження права оренди вказаної земельної ділянки.  

Наразі, у рамках розслідування кримінального провадження, за клопотанням слідчого, погодженого прокурором, слідчий суддя Октябрського районного суду на земельну ділянку наклав арешт із забороною будь-яким фізичним та юридичним особам розпоряджатися, відчужувати і користуватися цією ділянкою.  

Тривають слідчі та процесуальні дії.