У селищі Червоний Шлях схил укріпили сміттям

31 серпня 2021 0
У селищі Червоний шлях укріплюють дорогу за допомогою глини та будівельного сміття. Через це інспекція з контролю за благоустроєм міста надала припис підрядній організації, яка виконує роботи. Представники пообіцяли прибрати непотріб вподовж двох днів.





У селищі Червоний Шлях використовують нові технології для укріплення дороги. Замість будівельних матеріалів підрядник на місце зсуву ґрунту звозить сміття. На землі лежить пінопласт, залишки їжі та пластикові пляшки, а також старі пофарбовані шини.

"Приїхала техніка і просто все згребли сюди. Воно все там поховане і там можна побачити покришки. Ось плівка з якогось будівельного майданчика, а ось пінопласт", – розповіла голова ОСН селища Червоний Шлях Оксана Лазаренко.

За словами голови самоорганізації населення вантажівка, яка тиждень тому перекинулася на серпантині, саме й везла сміття до місця укріплення.

"Був недогляд зі сторони керівників підрядної організації. Їх співробітники вивозили туди не тільки ґрунт, а й сміття. Наразі інспекція з контролю за благоустроєм видали припис підрядній організації, й зараз займаються прибиранням", – сказав заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Підрядник намагався вивезти сміття. Однак частина непотребу лишилася на схилі.

"Частину ми сьогодні вже прибрали, це те що стосується автогуми. Загалом всі роботи проходять в рамках ухилення схилу. Зараз роботи припиненні через ці обставини, ґрунт потім буде встановлений", – повідомив представник підрядної організації.

"Після приписів все вже виправлено. Є невеликі недоліки, які мають прибрати, але все буде добре. Всі ці дії будуть виконані за власний кошт підрядної організації. Наскільки могли, то все зробили", – розповів начальник інспекції з контролю за благоустроєм міста Максим Малько.

Найпростіше укріплювати схили ґрунтовими насипами з глини та піску, говорить експерт.

"Будівельне сміття не тримається купи та немає програмованих характеристик. Воно буде просто змиватися і ми отримаємо те, що через деякий час потрібно буде знову підсипати, укріплювати або підсилювати ці схили", – вважає доктор технічних наук Володимир Семко.

Прибрати все сміття підрядна організація пообіцяла впродовж двох днів.