Чи готова Полтава до нового імовірного локдауну?

13 вересня 2021 0
Незабаром Україна може перейти з "зеленої" зони у "жовту". Наразі Уряд працює над оновленням карантинних норм для того, щоб збільшити кількість вакцинованих людей. Адже більшість обмежень під час посиленого карантину стосуватимуться нещеплених громадян.



В Україні планують посилити карантин. З "зеленої" зони країна може перейти у "жовту". Міністерство охорони здоров'я також готує привілеї для вакцинованих громадян.

Полтавські перевізники запевняють, що готові перевозити людей під час карантину.

– Готовий, а чому ні, – запевнив водій Андрій.
– Як будете працювати? – запитали ми.
– Як скажуть, так і буду, – відповів водій Андрій.

"Будемо напевно працювати. Людей же возити потрібно", – зауважив водій Віктор.

– Як підготуєтеся? – запитали ми.
– Купимо протигази, – відповів водій Володимир.

"Завжди готові. Всіх вдарить по коштах і по всьому. І зараз все є маска, дезінфектор", – розказав водій Олег Пузир.

Однак маскового режиму у транспорті майже не дотримуються. Заклади громадського харчування схему роботи на карантині вже знають.

"Ми будемо тоді працювати на літньому майданчику. А також замовлення "на виніс" самостійно або через додатки", – розповіла працівниця закладу Валерія Шумийко.

Однак до локдауну готові не всі.

"Поки не знаю. Не можу передбачати", – сказала працівниця закладу Анастасія.

"Ще не готові до цього. Ще не розглядали варіанти".

"Як і було, так і зараз відпочивають через один столик. Великі компанії та бенкети ми обслуговуємо", – зауважила адміністратор закладу Анастасія Момот.

Школи працюватимуть у звичному режимі тільки у тому випадку, якщо 80 відсотків працівників будуть вакциновані. Закривати навчальні заклади, через нестачу коштів на комунальні платежі, не збираються.

"Якщо не буде вакциновано, то доведеться йти на дистанційне навчання. Ми налаштовані працювати, тим паче економити кошти на дітях це злочин. А кошти передбачені, вони є. Якби їх не було, то потрібно було б шукати шляхи вирішення. Зараз кошти в бюджеті закладені", – розказав перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Лікарні також готові до ймовірного локдауну.

"Ми ще з минулого року працюємо в режимі надання допомоги. Костюми, рукавички, окуляри. Бо ми розуміємо, що інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, то персонал захищений. Все необхідне в лікарні теж є, всі запаси розраховані", – зазначив медичний директор 1-ої міської клінічної лікарні Олександр Котовий.

Через ймовірний посилений карантин постраждати можуть також й артисти.

"Сфера культури та шоу-бізнесу з фінансової точки зору суттєву постраждає".

"Я – оптимістка, тому я знаю, що якщо почнеться карантин, то у мене з'явиться більше вільного часу для написання нового матеріалу. Та для доопрацювання старого", – розповіла артистка Жанна Лтавська.

Наразі Кабмін працює над оновленням карантинних норм для того, щоб збільшити кількість вакцинованих людей. Адже більшість обмежень під час посиленого карантину стосуватимуться нещеплених громадян.