Кожен українець має змогу отримати адресну допомогу, відповідно до свого запиту – Мінцифри України

10 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Українські розробники презентували мобільний застосунок для допомоги одне-одному без посередників.

Днями Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий корисний застосунок від вітчизняних IT- спеціалістів. Новий продукт має назву "Lepta" та покликаний спростити адресну допомогу для українців, усунувши звідти посередників. "Це соціальна платформа, що дозволяє швидко та ефективно об'єднувати всіх небайдужих для швидкої допомоги тим, хто її потребує. У ньому немає посередників, немає абстрактних отримувачів. Тільки пряма допомога від людини – людині. І точний звіт про надану підтримку", – цитує розробників видання UkraineNow.Як працює застосунок:

– аби розпочати діяльність у застосунку, треба створити ініціативу: пост про необхідну та конкретну допомогу – комусь чи собі.

– у випадку запиту на допомогу необхідно вказати точну адресу, за якою на цю допомогу чекають.

– пост відображатимуть у стрічці програми та на інтерактивній карті. Кожен, хто може допомогти, бачитиме: де, хто та на яку допомогу чекає.

– надавши допомогу, треба обов’язково викласти звіт.

Наразі розробники активно проводять бета-тестування застосунку та удосконалюють інструментарій та механізми обробки даних. Тож, аби підтримати цю ініціативу, завантажуйте додаток на iOS чи Android, розповідайте про нього друзям і знайомим.