Вербували дівчат для створення порноконтенту: у Полтаві викрили дві вебстудії

13 січня 2024 0
Дарина Омелич
У Полтаві двох чоловіків та жінку підозрюють у виготовленні та збуті порнографічного контенту. Крім того, чоловіки незаконно зберігали вогнепальну зброю.

Двоє чоловіків 29 і 33 років та 27-річна жінка створили дві вебстудії, оснащені сучасною цифровою технікою, у Шевченківському та Київському районах міста Полтава. Спільники запрошували на роботу дівчат віком від 18 до 35 років, які відчували фінансову скруту.

Підпільні вебстудії викрили ще у липні 2023 року.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, під час обшуків за адресами розташування "студій", в автомобілі та у квартирах фігурантів слідчі вилучили:

- понад два десятки мобільних телефонів;

- понад 40 скретч- та сім-карт різних операторів мобільного зв’язку;

- десяток системних блоків;

- вебкамери, ноутбуки, маршрутизатори, роутери;

- штативи з освітлювальними лампами та інше приладдя.

Серед вилученого також пістолет та 40 набоїв до нього, більш як два десятки банківських карт, фіскальні чеки на придбання валюти, а також готівка.

Вилучений пістолет та набої до нього

Вилучена готівка та фіскальні чеки

Усім трьом фігурантам інкримінують пособництво у виготовленні відеопродукції порнографічного характеру, а також у її збуті й розповсюдженні, що вчинені повторно організованою групою (ч. 2, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України).

Окрім того, 29-річному організатору повідомили про підозру у здійсненні фінансових операцій та правочинів з коштами, одержаними злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

33-річному співорганізатору слідчі вручили підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі триває комплекс необхідних слідчих дій.