У Полтаві провели три операції на відкритому серці

05 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
З 16 червня на базі Полтавського обласного клінічного медичного кардіоваскулярного центру провели три операції на відкритому серці.

На базі Полтавського обласного клінічного медичного кардіоваскулярного центру з 16 червня провели вже три операції на відкритому серці. Бригада хірургів із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова АМН України разом із полтавськими спеціалістами провели аортокоронарне шунтування трьом жителям Полтавщини. Про це повідомили на офіційному сайті Полтавської обласної державної адміністрації.

Усі троє пацієнтів є жителями Полтави та Кременчука, почуваються добре, їх виписали з медичного закладу, йдеться у повідомленні.

Наразі заплановано проводити хоча б одну операцію на відкритому серці в місяць. Між закладами підписаний меморандум щодо навчання фахівців. Місцеві хірурги вчитимуться на місці, а щоб брати участь у повсякденній роботі, їздитимуть до Києва.

Нагадаємо, 16 червня вперше в Полтавській області провели хірургічну операцію на відкритому серці – аортокоронарне шунтування.

фото: Полтавська ОДА