Фекальне озеро біля траси М-03 утворилося, через неправильний ремонт дороги, – "Полтаводоканал"

02 квітня 2021 0
Поблизу траси М-03, де ледь не цілий рік місцеві потерпають від смороду фекального озера. У КП "Полтававодоканал" кажуть, що підрядник, який будував дорогу, пошкодив ливнівку. "Агентство місцевих доріг" це заперечує.


На вулиці Харківське шосе розлилося озеро з фекалій, вода дійшла до пішохідної частини вулиці. Помпами нечистоти вдалося відкачати, але проблема не зникла. У "Полтававодоканал" кажуть, що під час будівництва траси М-03 підрядник засипав водовідведення, тому територію постійно заливає.

"Завдяки розбудові цих земельних ділянок, які обабіч траси з іншої сторони колектора, і також додався ремонт траси, то внаслідок цих дій були засипані зливоприймачі, які відводили талу й зливову воду, аби вона не накопичувалася. На сьогодні ці зливові системи пошкоджені, засипані", – розповів головний інженер КП "Полтававодоканал" Євген Забишний.

"Ремонт дороги проходив у межах наявного асфальтного покриття, ніяких будівельних робіт не проводили. Всі наявні комутації були збережені й відновлені підрядником, який робив, бо ці роботи не входили до проєктних рішень", – розповів директор "Агентства місцевих доріг" Олексій Басан.

Колектор на цій ділянці теж несправний, тому з нього течуть назовні нечистоти.

"Звісно якщо тут йти, то дуже смердить. Це неможливо, дуже дратує, що просто зливають відходи на землю. Це якесь чудо, що воно зараз не виглядає, як болото", – розповів полтавець Іван Зось-Кіор.

"Як тільки каналізація десь відключається або відкривається, то це з'являється. Це біжить з каналізації. Лежить ота труба, вона покрита, сюди ще не вибігало, але доходило", – розповіла місцева жителька Галина Гребінник.


Окрім пішоходів неприємності від сусідства з аварійним колектором відчувають й на сусідній автостоянці, де каналізація підмиває ґрунт.

"Тече попід машини й кругом. За парканом було, як море. У минулому місяці щодня, три колодязі, все залито та повністю було", – розповіла охоронниця автостоянки Наталія Лаврик.

"До нас звернувся "Полтававодоканал" запропонував нам, щоб сюди заїхала їхня підрядна фірма, яка мала зробити цей колектор. Строки були 60 днів, але вже пройшов рік і як ви бачите, нічого не зроблено", – сказав юрист ПП "Корсат" Валентин Артем’єв.

У "Полтававодоканалі" повідомили, що на ремонт аварійного колектора потрібно 20 мільйонів гривень, наразі у підприємства є тільки 15 мільйонів. Тож поки не знайдуть кошти, місцеві жителі продовжать потерпати від смороду та підтоплень фекаліями.

Тамара Мордик, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення