Пігулка від безробіття для патріотів: українські фріланс-біржі для початківців

04 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Найпопулярніші онлайн платформи із безліччю вакансій для швидкого заробітку.

 Війна змусила багатьох українців змінити звичний ритм життя. Це позначилося і на фінансах. Тож час замислитися про можливості фрілансу з нуля. Тримайте українські біржі для фрілансерів-початківців, які допоможуть швидко почати заробляти.  

Freelance.ua – це українська біржа, яка зосереджена на вітчизняних виконавцях. Серед її переваг є можливість відокремити одноразові завдання від постійної співпраці, інструменти для сортування проєктів та виконавців за спеціалізаціями. А також механізми з визначення середньої вартості замовлення. Гроші виводяться за два робочих дні, а комісія складає від 15 грн до 10% від бюджету проєкту. В обох випадках комісію оплачує замовник.  

Freelancehunt.com – непогана платформа для початківців.Там розміщено чимало заявок від SMM та SEO-просування до верстки сайтів. Перевагою платформи є можливість зворотного зв’язку замовника з фрілансерами й відкритого обговорення нюансів проєкту ще на етапі заключення угоди.   

Kabanchik.ua. Тут можна знайти не лише замовлення з традиційного фрілансу, але й запити з клінінгу, ремонту, будівництва тощо. Варто враховувати, що фрілансити на цьому сайті доведеться надати чимало особистої інформації. Таким чином сервіс перевіряє абсолютно всіх виконавців. Монетизація відбувається наступним чином: замовник вказує бюджет, який він готовий витратити на виконання цього завдання, з нього віднімається комісія сайту (10%) і решта складає гонорар виконавця.   

Free-lance.ua. Відносно молода платформа, тому для її популяризації засновники створили особливі, лояльні умови для виконавців.  Для прикладу, фрілансер може змагатись з конкурентами за необмежену кількість проєктів на добу. І навіть преміум-функція публікації акаунту фрілансера на головній сторінці біржі тут безкоштовна.   Де саме працювати, обирати тільки вам. Головне – максимально об’єктивно визначити свої професійні навички та можливості, а також скласти адекватну ціну за свої послуги.