Небезпечна пішохідна зона на вулиці Харчовиків

11 червня 2021 0
Жителі вулиці Харчовиків скаржаться, що біля дороги немає тротуарів, а сама вулиця дуже вузька. Ходити тут небезпечно, однак іншого проходу немає. За нормами, там має бути пішохідний тротуар. Люди зверталися до міської ради. Однак відповіді не отримали.


На вулиці Харчовиків немає тротуарів, сама ж вулиця дуже вузька. Автівки, коли їдуть, зачіпають пішоходів. А іншого проходу немає, скаржаться місцеві жителі.

"Ви ж бачите, поряд машини проїжджають, я на велосипеді іноді їжджу або з онуком ходжу також. Навіть дуже страшно. Розумієте? Тут дорогу як зробили, великий рух став, вони ж швидко їздять", – зазначила полтавка Ніна Сергіївна.

Вдвох пройти тут ще складніше.

"Немає пішохідного тротуару, діти йдуть в школу і їм дуже небезпечно тут проходити, бо машини дуже прямо близько літають тільки так в оду і в другу сторону", – сказала полтавка Ірина Чеханюк.

"Я боюся тут ходити, бо машини виїжджають на бордюр" – додав полтавець Олексій Чеханюк.

А на узбіччя, де намагаються пройти пішоходи, машини також заїжджають.

"Можна подивитися, де проходять сліди від шин. Пішоходам тут не раді", – зазначила полтавка Жанна Семиренко.

Самі ж місцеві зверталися до міської влади з приводу облаштування пішохідної частини, однак жодної відповіді так і не отримали.

"Така ситуація, як на вулиці Харчовиків склалася не на одній ділянці нашого міста, прийняли багато звернень. І кожне звернення розглядається, але поставити його в капітальний ремонт на 2021 або 2022 рік всі разом неможливо, з наявного бюджету", – сказав заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

"Мінімальний тротуар на міських вулицях і дорогах має бути три метри. В обмежених, стиснених умовах реконструкції можна зменшувати до 2 метрів 25 сантиметрів. І, як правило, між тротуаром та проїжджою частиною створюється така собі смуга безпеки. Має бути пішохідна інфраструктура, особливо, коли є попит", – зазначив експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов.
За словами заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства цю вулицю поставили у список на ремонт.