У Полтаві відбулося спецпогашення поштової марки, присвяченої воїну Святославу Пашинському

02 жовтня 2024 0
Яніна Климань
У Полтавській дитячій художній школі погасили поштову марку, присвячену викладачу художньої школи, який загинув на фронті.

30 вересня на подвір’ї Полтавської дитячої художньої школи імені Святослава Пашинського відбувся патріотичний захід з нагоди Дня захисників і захисниць України "Серця Вільних". Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Там погасили поштову марку, присвячену Святославу Пашинському, викладачу художньої школи, який загинув на фронті. Для створення поштової марки використали фотографію, зроблену народним художником України Олександром Левадним. Дизайн марки, а також конверта і листівки розробив Микола Шрамко — викладач Полтавської дитячої художньої школи, який разом із командою працював над створенням цих пам'ятних атрибутів.

Святослав Пашинський педагогом і талановитим художником-керамістом, який присвятив своє життя навчанню молодого покоління у Полтавській дитячій художній школі. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України у 2022 році Святослав Іванович став одним із перших добровольців. Святослав Пашинський загинув 26 березня 2022 року в Запорізькій області, виконуючи свій військовий обов’язок. В пам’ять про його подвиг Полтавській дитячій художній школі у 2023 році було присвоєне ім'я Пашинського.

Захід завершився символічною посадкою горобини, що має стати символом перемоги світла над темрявою.

Фото: Полтавська міська рада