В Україні вартість пального зростатиме

09 лютого 2022 0
Літр бензину в середньому коштує 34 гривні. Все через те, що на світовому ринку здорожчала нафта. Також вартість пального впливає на ціну продуктів – їжа незабаром теж може здорожчати.



В Україні цього місяця здорожчало пальне. Полтавка Юлія Гончаренко щодня їздить за кермом, тому вже відчула різницю у ціні. Заправляє своє авто дівчина раз на тиждень.

"Щодня їжджу за кермом, на роботу, у справах. Постійно заправляюся. Але щомісяця помічаю як підвищуються ціни. Ще місяць тому заправляла і на потрібну кількість літрів платила близько 700-800 гривень. Зараз це вже тисяча гривень", – розповіла полтавка Юлія Гончаренко.

Для того, щоб проїхати на авто сто кілометрів потрібно в середньому заплатити 340 гривень.

На заправках ціни різняться. В середньому літр бензину у Полтаві коштує 34 гривні.

"Підвищення на всіх заправках щодня відбувається, на 20-30 копійок. Спочатку всі думали, що це через курс долару, зараз не знаю. Наразі курс долару стабільний, тому незрозуміло чого", – розказала працівниця заправки Інна Корніліч.

На деяких заправках ціни нижчі.

– Так наша адміністрація вирішила, – сказала працівниця заправки Ольга Михайлівна.
– У вас ціни не підвищувалися? – запитали ми.
– Сьогодні на 10 копійок. Невеликими темпами, бо дивлюся на інших заправках. 95-ий у нас 32.04, 92-ий 31.38, а дизель 31.50, – відповіла працівниця заправки Ольга Михайлівна.

Водії вже думають на чому можна зекономити заради того, щоб їздити на машині.

"Дуже багато йде на бензин, пів зарплати. А то й більше. А їздити треба, без машини зараз ніяк".

"Ціни як ціни, вони піднялися, а доходи лишаються на місці. Я багато не їжджу, на місяць десь 1500-2000 гривень витрачаю".

"Десь три-чотири тисячі гривень витрачаємо на місяць. Ми на дизельному, але ціни так піднялися набагато".

"230 гривень було багато, а зараз 34 гривні. Це вже занадто".

Навіть якщо у Вас немає власного авто збільшення вартості палива відзначиться на гаманцях. Адже через це, може зрости ціна на продукти та проїзд у громадському транспорті.

"Оскільки сільськогосподарська продукція передбачає те, що необхідно виростити урожай, потім виробити продукцію, якраз це вплине на собівартість. Також це може вплинути на здорожчання вартості проїзду. Звісно тарифи регулюються місцевою владою, будуть переглядатися", – прокоментувала економіста Юлія Самойлик.

Ціни на пальне піднялися через здорожчання нафти на світовому ринку.

"Маючи в Україні п’ять нафтопереробних заводів, які у нас фактично працюють, ми нічого не зробили, щоб забезпечити себе сировиною для самостійного вироблення бензину та дизельного палива", – зауважив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

До кінця цього року ціна на паливо може сягнути до 40 гривень за літр.