Будівництво скейтпарку з парку "Перемога" вирішили перенести у мікрорайон Левада

24 травня 2021 0
Побудувати скейтпарк планували за співочим полем, на місці колишнього майданчика для екстремалів. Проте міська влада вирішила, що доцільніше буде збудувати такий майданчик на бульварі Богдана Хмельницького.


Скейтпарку у парку "Перемога" тепер не будуватимуть. Конструкцію вирішили перенести до мікрорайону Левада.

Облаштувати локацію для екстремалів планувати на цьому місці. Відразу за співочим полем

Обладнання для скейтпарку закупили ще минулого року за 800 тисяч гривень. Ці кошти були спрямовані сесією міської ради.

"Там готове повністю все. Одинадцять елементів для скейтпарку. От які підстави взяти й забрати в парку "Перемога" придбані за кошти парку елементи, вони на балансі парку. Які підстави брати й переносити? Для цієї середньої зони це дуже критично потрібно. Тому що парк функціонує на третину тільки", – розповіла Катерина Бабіч, колишня заступниця директора парку "Перемога".

Проте наразі міська влада вирішила, що доцільніше скейтпарк буде розмістити на бульварі Богдана Хмельницького.

"Ми там розглядаємо побудувати досить великий дитячий майданчик, ігровий та спортивний майданчик. Було б логічніше, якби там був і скейтпарк. Тим паче сьогодні розглядається питання інвестування парку "Перемога" в цілому як такого. Впродовж місяця ми будемо розуміти наші дії стосовно парку і тоді буде остаточне рішення", – роз’яснив перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Думки полтавців стосовно розташування скейтпарку розділилися. Жителі мікрорайону Левада вважають, що краще його розміщення ближче до них, а от відвідувачі парку навпаки, що ідеальна локація в центрі.

"Я думаю тут краще. Тому що тут дитячий парк, і тут є різні діти різних категорій і було б класно, якби було більше можливостей тут відпочити", – розповіла Влада, полтавка.

"Він тут більше потрібний, бо хлопці оббивали сходинки біля бібліотеки. І я думаю. все-таки мікрорайон Левада буде не для всіх зручний", – прокоментувала Катерина Подольська, полтавка.

"Тут також буде зручніше. Тим паче на Леваду зручніше доїхати", – додала Ольга Гавриш, полтавка.

"Парк "Перемога" – це центр, а у нас спальний район. Тут дітей дуже багато гуляють. І на велосипедах і на самокатах. Їм тут ніде кататися, людей збивають", – каже Надія Павлівна, полтавка.

"Я думаю тут потрібний. Тут багато дітей відпочиває, я думаю було б актуально", – додав Владислав, полтавець.

У мікрорайоні Алмазний у 2020 році відкрили перший у Полтаві скейтпарк. Його реалізували за програмою "Бюджет участі". Автор пропонував облаштувати цей майданчик у парку "Перемога", але після обговорень, для скейтпарку також обрали інше місце.