Зброєю полтавського нардепа нагородять нацгвардійців

19 листопада 2021 0
Ольга Семенко
Міністр внутрішніх справ України розповів, що зроблять з нагородною зброєю, яку здав Кива.

Двома нагородними пістолетами, які здав народний депутат Ілля Кива, відзначать двох нацгвардійців – Сергія Сидоріна та Назарія Ясинського. Про це розповів 19 листопада міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, повідомляє "Слово і Діло". Відповідний наказ 19 листопада підписав міністр.

За словами Монастирського, Сергій Сидорін – командир другого батальйону оперативного призначення, який 2014 року брав участь в Операції об’єднаних сил. Знешкодив танк ворога та отримав осколкове поранення. Вивів підрозділ з-під масового обстрілу.

Назарій Ясинський – командир першого батальйону оперативного призначення, який з 2014 року бере участь в ООС, брав участь у виявленні диверсійних груп, вивів з-під вогню багатьох бійців.

Нагадаємо, 18 листопада народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Кива здав нагородну зброю – пістолети Glock-19 і АПС, – яку отримав у 2015 та 2016 роках від тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Нардепа позбавили нагород через негідну поведінку. 

фото: зі сторінки Іллі Киви у фейсбуці