Полтавському водію зменшили штраф за порушення карантину в сто разів

23 грудня 2020 0
Ольга Семенко
Апеляційний суд частково задовольнив скаргу полтавського водія, якого оштрафували за порушення карантинних обмежень.

Полтавський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу уродженця Великої Багачки, який перевозив пасажирів, порушуючи карантинні обмеження. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.


Як вказано в реєстрі, 18 серпня 2020 року о 12:55 на 341 км автошляху Харків — Сімферополь чоловік кермував автобусом, перевозячи 14 пасажирів. При цьому він та пасажири були без захисних масок. Своїми діями він порушив постанову Кабінету міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».


Водія визнали винним за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафували на 17 000 грн.

Він подав апеляційну скаргу.


Станом на час розгляду справи в апеляційному суді, ст. 44-3 КУпАП зазнала змін, згідно з якими такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 170 до 255 грн.


Таким чином, апеляційний суд постановив вважати водія притягнутим до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП з накладенням штрафу у розмірі 170 грн.

Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.