У Полтаві небайдужі витягли з-під криги дітей

11 грудня 2020 0
У Полтаві під тонку кригу провалилися двоє дівчат. Рятували їх місцевий житель, надзвичайник, який опинився поруч та двоє студентів з Полтави, які прогулювалися неподалік. На місце виїжджали оперативники.


Дівчат відвезли до лікарні та залишили на ніч для профілактики.

Вулиця Огнівська. Тут є кілька ставків.

У цю водойму під кригу провалилися двоє дванадцятирічних дівчат.

З вікна одного з будинків дітей побачив пенсіонер, який і вибіг їх рятувати. Кинулися на порятунок й Андрій та Даниіл, студенти з Полтави, які прогулювались неподалік.

"Коли ми вже йшли додому, побачили двох дівчаток і чоловіка, який кричав "Тримайтесь". Ми спочатку вибігли на дамбу подивитися, що сталося. Побачили двох дівчат і побігли в їхній бік", – розповів полтавець Андрій Куль.

"Ми побігли. З іншого боку був чоловік з палицею, він і допомагав нам. Я почав бігти ближче і ближче, піді мною почав тріщати лід, все мокре. Я почав повзти до дідуся, щоб він мені кинув палицю. Вони панікували, їм страшно було, я впевнений. Коли ми вже їх дістали, одна з них кричала "Я додому не піду, мене мама вбʼє", – розповів полтавець Даниіл Дзябенко.

До порятунку долучився і надзвичайник, який також став свідком події.

"Наш працівник був тут неподалік зі своїм товаришем. Він схопив з автомобіля мотузку, і коли він побачив, що той дідусь з палицею підповзав до хлопців, подав її йому, щоб допомогти вилізти", – розповів речник надзвичайників Віталій Шкаревський.

Дівчат відвезли до лікарні і для профілактики залишили там на ніч.

Такий випадок в області вже не перший. 9 грудня у Кременчуці 19-річний юнак витягнув з-під криги 9-річну дитину.

Дарина Литвак, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення