У центрі Полтави на пішохідній зоні їздять машини

06 грудня 2021 0
На вулиці Соборності встановлені знаки "пішохідна зона" та "рух заборонений", проте водії їздять цією ділянкою. Через це пішоходам проходити вулицею незручно. А самі знаки про пішохідну зону на місці стоять незаконно, говорять у поліції.





У центрі Полтави автівки паркуються під знаками "зона для пішоходів" або "рух заборонений". Також деякі водії їздять ділянкою, яка мала б бути пішохідною. Тому полтавцям проходити вулицею незручно.

"Це все ж таки одна вулиця така центральна, красива", – зауважив пішохід Дмитро Петренко.

"Пішоходи у нас в пріоритеті", – сказав пішохід Сергій Іванович.

"Щоб тут перекрили й цей жах закінчився. Пройти ніяк", – додала пішохід Людмила Геннадіївна.

"У всіх містах у центрі міста є пішохідна зона, на якій не їздять не тролейбуси ні інший транспорт", – розповіла пішохід Оксана Кравченко.

Самі водії вважають, що правил дорожнього руху не порушують.

"Так я ж зупинився не на пішохідній зоні, а тут", – сказав водій.

"Немає, де поставити машину, дивіться", – розповів водій.

"Якщо це пішохідна зона, могли б поставити ще щось, щоб машини не проїжджали. А знаку, що заїжджати не можна тут немає", – зазначила полтавка Марина.

А також для того, щоб обмежити рух авто на цій вулиці встановили ось такі кулі, проте вони постійно ламаються.

Самі робочі, які ставили кулі, запевняють, що конструкції ламаються через автівки, які заїжджають на територію.

"Їх машини збивають, вони ж не для того, щоб тримати удар від машини стоять. Трішки для іншого. Мають же бути підняті боларди, щоб машина не проїхала. Має бути пішохідна зона, а вона ж не зовсім така", – розповів представник підрядної організації Станіслав.

"Там встановлені засоби для недопущення машин до пішохідної зони. Там прокладені боларди автоматичні, які мають відкриватися лише для завантаження магазинів, кафе і краще у неробочий час", – розказав урбаніст Павло Васильєв.

А самі знаки стоять на місці незаконно.

"На сьогодні до поліції не було подано проєкту організації дорожнього руху по вулиці Соборності, який передбачає зміни в організації руху для того, щоб вважати її пішохідною зоною", – зазначила речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

А якщо на вулиці Соборності затвердять пішохідну зону, паркуватися та проїжджати авто вже не зможуть. За це патрульні поліціянти складатимуть протокол.